Bea en Charlotte zoeken peters en meters


Billie en Charlotte moeten één van de eerste dieren zijn geweest die binnen kwamen in de Ark van Pollare vzw. Een vrouw die we kennen moest afstand doen van deze twee dieren door persoonlijke redenen. Hoe het precies allemaal zat willen we privé houden maar we hadden meteen begrepen dat dit geen verhaaltje was waar mensen excuses zoeken of wat dan ook. Er was een dringende nood aan opvang van enkele dieren, waaronder Billie en Charlotte. En daar zijn we voor gegaan.

Hun verhuis naar hier verliep zo dramatisch (stress) dat we ze zelfs niet meer durven verhuizen naar een andere locatie. Van alle varkentjes die we ooit verhuisden, waren zij twee de meest stresserende dieren die we ooit zagen. Zij waren natuurlijk niet verwaarloosd (integendeel) en werden plots weggerukt uit hun knusse thuis waar ze zowat alles hadden wat varkentjes graag hebben.

Billie zijn we bijna verloren door de stress en Charlotte krijste zowat alles bij elkaar. Meteen genoeg om te besluiten dat deze dieren onmogelijk terug ter adoptie konden worden gezet om heel deze lijdensweg nog eens te herhalen.

Intussen, zoveel jaren later, werden we de slaafjes van Billie en Charlotte. Zien ze je met een emmer, roepen ze je. En om van dat geroep af te geraken, geven we eten… Het is een verhaaltje dat we hier allemaal mee spelen en dat prima werkt.
We zijn inmiddels blij dat ze het hier naar hun zin hebben en in de zomer genieten we van varkentjes op de rug die een massage verwachten in de felle zon. Voorts houden ze van luieren in de zon, eten, eten en eten.

We hebben wel een speciale en degelijke ren laten bouwen (draadplaten van 180cm die 120cm in de grond gebetonneerd zitten) want al is hun ren meer dan groot genoeg, op een bepaald moment vonden ze dat heel de weide van hen was.
Toen de nieuwe ren werd geplaatst hadden we de eer om een week hun rug te mogen zien. Ze waren boos dat hun vrijheid werd ingeperkt. Maar… met wat geduld en veel eten (natuurlijk) zijn ze toch bijgedraaid en vinden ze hun ren en ons nu wel weer ok.

Voor hen zijn we op zoek naar peters of meters die elk 8 euro zouden willen sponsoren. Voor dit bedrag kunnen we hen dagelijks voorzien van fruit, groenten, pasta, korrels, en alles wat hun hartje begeert. In hun hok voorzien we een dik pak stro zodat ze zelf een nestje kunnen maken. Daar kunnen ze in slapen of bij regenweer, als de dag geen reden heeft om op te staan, naar buiten turen vanuit hun warme bedje. Hun slaapje wordt dan enkel onderbroken voor… juist ja… eten! 🙂

Billie overleed helaas op 8 januari 2019. Charlotte doet het goed alleen maar we kijken toch wat uit om haar gezelschap te geven. Helaas is Charlotte daarin niet zo makkelijk en wordt het een moeilijke taak om een ander varkentje bij haar te plaatsen.

Update september 2019: Intussen hebben we in het najaar van 2019 Charlotte kunnen koppelen aan een jong zeugje: Bea.

Huidige meters en peters voor Bea & Charlotte:

– Tamara Van Den Bremt en Glenn Breydels
– Katrien (Gezhond en Zo)
– Annelies en Lyvia
– Davina & Pieter
– Griet Serraris
– Kevin Cannoot – Wendy VDN – Lleana U.
– Charlotte & Georges
– Sofie Marbais
– Birgen Dumarey
– Katy Devroey
– Ward Michiels
– Hermine Van Berlamont
– Charlotte Van den Broeck
– Tine Gybels
– Viviane De Koster
– Rune Coppieters
– Tiebe Coppieters
– Sara Minne
– Vanessa Bombeeck
– Chantal & Hans

Er zijn momenteel 20 meters of peters voor Bea & Charlotte.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier? En er zijn nog plaatsen open?
Geef bij uw bank (via homebanking, app, aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.