Tarieven


Helaas worden wij met ons dierenasiel meer en meer opgeroepen door politiediensten en/of Dierenwelzijn Vlaanderen. Daardoor wordt het steeds moeilijker om, als particulier, hier uw dieren binnen te brengen. Vol is nu eenmaal vol en we blijven er naar streven dat de opgevangen dieren hier een betere (tijdelijke) thuis krijgen dan van waar ze komen. Onze peter, Bert Gabriëls heeft het ooit mooi kunnen verwoorden: “Het is niet omdat je 30 kikkers in een bokaal kan steken, dat er ook echt plaats is voor 30 kikkers in die bokaal.”
Uiteraard mag je ons steeds contacteren en de vraag stellen voor de opvang van een dier, maar we hopen op uw begrip indien we niet kunnen helpen. Wij vangen honderden dieren per jaar op en we beseffen dat dat niet genoeg is voor het vele dierenleed. Maar wij kunnen maar aan wat we aankunnen. Ook al zouden we duizenden dieren per jaar opvangen, een dierenasiel zal altijd te klein zijn, jammer genoeg. Vergeet ook niet dat wij geen subsidies krijgen en dus volledig zelf instaan voor de zorg voor alle dieren.

Het verplaatsen, het voeden, de zorgen van dierenarts, etc… van uw dier kosten evenveel voor ons als voor jou.

Vandaar dat er een bijdrage wordt gevraagd als u afstand doet van uw dier en wij er plek voor hebben. Hieronder kan u enkele richtprijzen vinden.
Deze worden strikt gehanteerd, tenzij het gaat om grotere aantallen. Dan kan je best even contact opnemen met ons om enkele zaken te bespreken.
Ook indien het om een dier gaat dat niet in onze lijst staat, neem je best even contact op. (prijslijst aangepast op 04/01/2018)

Afstandsgeld

Enkel Leden kunnen bij ons dieren afstaan en/of adopteren. Een lidmaatschap start vanaf 20 euro. Bent u (nog) geen lid van onze VZW? Dan rekent u best minimum 20 euro bij onderstaande tarieven bij.

Afstandsgeld kip: 10 euro
Afstandsgeld haan: 15 euro
Afstandsgeld gans: 15 euro
Afstandsgeld cavia: 15 euro
Afstandsgeld geit: 45 euro (Geen oormerken: + 10 euro)
Afstandsgeld bok: 45 euro (Niet gecastreerd: + 60 euro / Geen oormerken = + 10 euro)
Afstandsgeld schaap (ooi): 45 euro (Niet geschoren: + 15 euro / Geen oormerken: + 10 euro)
Afstandsgeld schaap (ram): 45 euro (Niet gecastreerd: + 100 euro / Niet geschoren: + 15 euro / Geen oormerken: + 10 euro)
Afstandsgeld pony (merrie): 150 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld pony (hengst): 270 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld pony (ruin): 150 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld paard (merrie): 175 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld paard (hengst): 250 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld paard (ruin): 175 euro (Niet gechipt : + 180 euro)
Afstandsgeld kangoeroe: 20 euro
Afstandsgeld alpaca: 20 euro
Afstandsgeld hangbuikzwijn – minivarken – … : Nog enkel via politiediensten en/of Dierenwelzijn Vlaanderen. Indien we plek hebben. Geen particuliere opvang meer!
Afstandsgeld (mini-) rund: 250 euro / Geen oormerken = geen adoptie!

Let op! Deze prijzen zijn van toepassing wanneer u het dier zelf bij ons binnen brengt!!!

Wat betreft konijntjes, werken wij samen met Katja (0494/36.87.74) van Het vrolijke konijnenhol. Zij hebben een betere accommodatie voor deze specifieke diertjes en eerlijk gezegd werd het het te druk voor ons om deze dieren 100% de juiste zorg te kunnen blijven geven. Dat moet je durven toegeven aan jezelf, anders ben je niet goed bezig.
Voor dezelfde reden werken we samen met Anegria Vzw voor ezeltjes. Ook ezels zijn specifieke dieren en er is een reden waarom er specifieke opvangen voor hen bestaan, net als voor de konijnen.
Dus wenst u een ezel of konijn af te staan of te adopteren, neem dan rechtstreeks met hen contact op met onze groeten.

Transport

Wij raden aan om een dier zelf binnen te brengen. Indien wij het dier moeten komen ophalen, zijn wij verplicht vervoerskosten aan te rekenen. Binnen een straal van 25km rond Ninove is dit 50 euro voor kleine dieren bvb kippen/hanen (max 9),… Buiten onze openingsuren is de bijdrage 100 euro.
Voor grotere dieren bvb geiten, pony, schapen is dit 75 euro voor een rit binnen dezelfde straal van 25km rond Ninove, 150 euro buiten de openingsuren.
Alles wat buiten de straal van 25km rond Ninove valt is +0.40 euro per km voor klein transport, +0,80 euro voor groot transport.
We raden dus echt aan ervoor te zorgen dat u zelf het dier binnen brengt, na afspraak.

Vangen van dieren

Transportprijzen zijn van toepassing indien u zelf de dieren heeft gevangen. In een gesloten hok, stal, bench, box,.. Wat van toepassing is.
Op verzoek kunnen wij de dieren ook voor jou uitvangen. Een vangdag bestaat uit het vangen van meerdere dieren op een groter privé domein of van de openbare weg.
Een vangdag, binnen een straal van 50km rond Ninove, bedraagt 300 euro exclusief BTW.
Dit houdt in dat we langs komen met netten, transportboxen, aangepast dierenvervoer en alles wat nodig is om de dieren te vangen en mee te nemen. Het is haast onmogelijk om in 1 dag alle dieren te vangen. Voor het betaalde bedrag komen we een tweede keer langs om de overige dieren te vangen.
Indien er dan nog dieren overblijven wordt er afgesproken wat er nog dient te gebeuren en aan welk tarief.

Toelichting

Wat verklaart deze transportprijzen?
Transportkooien, aanhangwagen, keuring dierenvervoer, verzekering, brandstof,… kosten nu eenmaal veel geld, ook voor ons.
Wat verklaart de prijs van het vangen van dieren?
Dit is vaak een moeilijke klus. We komen met meerdere mensen om dit te doen lukken. Het vergt veel voorbereiding en er kruipt algauw vele uren werk in. Materiaal als vangnetten, vangkooien, werpnetten etc zien enorm af bij dit soort klussen en dienen regelmatig opnieuw te worden aangekocht. Alle medewerkers zijn ook verzekerd bij deze klussen.
Wat verklaart deze afstandsprijzen?
Ieder dier dat hier wordt opgevangen dient te worden verzorgd en gevoederd.
De chip van paardachtigen (verplicht!!) verloopt via het paardenloket en kost om en bij de 180 euro. De castratie van een pony/ezel kost ook 180 euro bij onze dierenarts. Daar hebben wij in geen enkele vorm ook maar ‘winst’ op.
Waarom werken we enkel voor leden?
Omdat we geen enkele subsidie ontvangen. Ook bij ons echter moeten facturen worden betaald. Dierenartskosten, voeding, hokken, stro, hooi,… Het kost allemaal veel geld. Het gaat niet op dat we jou helpen door je dier(en) op te vangen en dan bij de leden moeten oproepen om geld te storten zodat we onze facturen betaald krijgen.

Alleszins: ALLE geld gaat rechtstreeks terug naar de dieren. Wij keren onszelf geen loon uit ondanks we vaak 15 uur per dag werken, in drukke periodes zelfs 19 uur per dag. Wij ontvangen geen subsidies en dienen dus voor alles zelf in te staan, ook financieel.

Wij werken zowel voor steden en gemeenten, politiediensten en Dierenwelzijn Vlaanderen. Voor particulieren indien mogelijk.
Steden en gemeenten kunnen ons steeds contacteren omtrent een langere samenwerking.